Biografi:

Kenneth Brögger i sit værksted

test

Kenneth Brögger modtager Kunsthåndværkerprisen af 1879
Kenneth Brögger hilser på Hendes Majestæt Dronning Margrethe II af Danmark, i forbindelse med overrækkelsen af Kunsthåndværkerprisen af  1879.

 


Biografi:

Kenneth Brögger er født i 1948 i Hellerup, nord for København. Han er uddannet hos guitarbygger Yngve Barslev 1972-75. I samme periode foretog han adskillige studierejser til guitarens fædreland Spanien, hvor han lærte fagets hemmeligheder direkte fra den levende tradition. Han byggede sin første guitar i 1974.

I 1975 oprettede han eget værksted på Skovgårdsvej 8 i Birkerød og samme år udstillede han to guitarer på Charlottenborg i København.

1976-77 arbejdede han som volontør på Musikhistorisk Museum & Carl Claudius’ Samling i København med opmåling og registrering af en del af museets samling af ældre guitarer. I 1977 videreuddannede han sig på instrumentværkstedet Phil Parker i London. Senere på året flyttede han sit værksted til Ravnsnæsvej 12, også i Birkerød.

I 1984 modtog han det første af til dato fem arbejdslegater fra Statens Kunstfond.

I 1986 arrangerede han udstillingen ”En guitar bliver til” på Musikhistorisk Museum, hvor han ud over at præsentere et udvalg af sine instrumenter gennem tiden viste en til lejligheden fremstillet ”guitarwerdegang”.

I 1990 udgav han bogen Klassisk guitarbygning, og han har gennem årene bidraget med guitarlitterært stof til aviser, fagblade og tidsskrifter. Han har siden 1975 været sagkyndig i Forbrugerstyrelsen, ligesom han har medvirket i radio- og tv-udsendelser som guitarekspert.

I 1997 blev Kenneth Brögger medlem af Danske Kunsthåndværkere, og samme år modtog han Kunsthåndværkerprisen af 1879 og Hetsch Medaljen i sølv, højeste anerkendelse. Ligeledes i 1997 udstillede han en lut på Kunstindustrimuseet i København og udstillede endvidere et udvalg af egne guitarer på Rudolf Rasmussens Snedkerier, også i København.

I 1998 opholdt Kenneth Brögger sig et par måneder i Spanien hos guitarbyggerne Manuel Reyes, Cordoba, og Antonio Marin Montero, Granada, med det formål at studere kunsten at polere med shellak.

I 2001 udkom bogen Danske guitarer – og deres byggere, og i 2002 udførte Kenneth Brögger en omfattende restaurering af en del af Musikhistorisk Museums samling af danskbyggede strengeinstrumenter med henblik på en permanent udstilling, og han har siden løbende restaureret for museet.

Fra 2003 har Kenneth Brögger været repræsenteret i USA af Guitar Salon International.

I Kenneth Bröggers værksted bygges klassiske guitarer af høj kvalitet, som sælges i Danmark, USA og Japan. Han udfører restaurering, reparationsopgaver, vurdering af instrumenter, ligesom han køber og sælger alle typer strengeinstrumenter.